Lykos pressmeddelande 20 december 2021

Lyko blir huvudpartner till Tävlingen Årets Frisör som arrangeras av Frisörföretagarna

Vi har vårt ursprung inom professionell hårvård och är därför extra stolta att bli huvudpartner till Tävlingen Årets frisör som arrangeras av Frisörföretagarna för 16:e året i rad. Tävlingen arrangeras i syfte att stärka titeln frisör, öka yrkesstoltheten och bidra till att nya stjärnor i branschen får kliva fram i rampljuset.

Lyko vill genom samarbetet vara med och bidra till innovation och stödja branschens utveckling. Vi hoppas även kunna positionera vår professionella försäljning till frisörsalonger som idag är en del av vår verksamhet via våra dotterbolag Inzo och Grazette.

– Vi älskar branschen och vill vara med och uppmärksamma frisöryrket, den stora kompetensen och hylla deras kreativitet! De flesta människor går regelbundet till frisören och yrket genererar många arbetstillfällen. Vi hoppas kunna bidra och inspirera fler att söka sig till yrket, säger Rickard Lyko VD, Lyko.

– Lyko har en stor räckvidd och det är fantastiskt roligt att de vill vara med och inspirera och hylla alla fantastiska frisörer vi har runt om i Sverige! säger Ted Gemzell, VD Frisörföretagarna.

Vinnarna utses senare av en jury och kommer offentliggöras vid Årets Frisör-Galan den 5 mars på Quality Hotel™ Friends. Lyko kommer att dela ut priserna i kategorierna: Årets Nykomling, Årets Dam, Årets Herr och Årets Avantgarde.

 

För mer information vänligen kontakta

Tom Thörnblom, Kommunikation- och hållbarhetschef Lyko
072-555 01 90, tom.thornblom@lyko.se

Wiveka Gillow, Marknadschef Frisörföretagarna
070-686 58 11, wiveka.gillow@frisor.se