Sofia Geideby är dedikerad frisör, hår- och makeupartist. Hon är inte bara nyfiken med en längtan att utvecklas, hon är också vår regerande Årets Frisör.

Under arton år har hon samlat på sig erfarenheter sedan hon gick ut frisörgymnasiet i Nacka.

Efter ett års studier på Vidal Sassoon i London med examen 2001 stannade Sofia ett år i England, hos Toni&Guy i Newcastle.
Tillbaka i Sverige jobbade Sofia kommande 10 år på Björn Axén i Stockholm, med befordran till Senior Top Stylist 2012, och förtroendet att ingå i Björn Axéns Artistic Team. Då erlade Sofia också en examen som makeupartist, samt arbetade de sista 7 åren parallellt som utbildare vid Björn Axén Academy.

Startade eget

2017 startade Sofia sitt egna företag och utgår från salongen Dom Hairdressing i Stockholm. Där finns hon till vardags och tar emot kunder men varvar det med att hålla inspirationsseminarier och utbilda frisörer och hårstylister.

Eftersom hon är en person som älskar att utmana sig själv har hon genom åren deltagit i många olika tävlingar både i Sverige och internationellt. I februari 2018 utnämndes Sofia till ”Årets Frisör” för tredje gången. Samma år vann hon dessutom titeln ”Best Color” i Davines World Style Contest i Parma, Italien.

Sofia är ofta involverad i modeplåtningar och visningar, både för sig själv men också i Kollektivet KAI som hon grundat med talangfulla kollegor och vars målsättning är att stödja flickor och kvinnor i branschen.

Sofia har tydliga mål.
”Jag arbetar för en modern jämlik hårbransch och jag tror att kommunikation och utbyte av idéer är grundläggande för framtiden”